Ana Sayfa > Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Sosyal Bilimler Liseslerinde kamu oyunca yaygın olarak kullanılan adıyla eşit ağırlık dersleri esastır. Bunula birlikte 9 ve 10. sınıflarda tüm anadolu ve fen liseleri ile aynı dersler verilmektedir. 11 ve 12. sınıflarda Eşit Ağırlık dersleri verilmektedir. 11 ve 12. sınıflarda Fizik-Kimya-Biyoloji dersleri verilmiyor.

Okulumuzda en önemli derslerden birisi MATEMATİK' tir ve her sınıfta ve haftalık 6 saattir.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle hazırlık sınıfı kaldırılmış olup okulumuzu kazanan öğrenciler doğrudan 9. sınıfa kayıt olacaklar ve 4 yıl sonunda mezun olacaklar.

Okulumuzda 12. sınıflar için hafta sonları ücretsiz dyk kursları ile sınavlara hazırlanmaktadır. 12. Sınıf öğrencilerimiz bir yıl içinde 45 TYT-AYT deneme sınavına girmektedir. Sayı bu kadar çok olmamakla birlikte ara sınıflarda dönemde en az 3 toplam 6 deneme sınavına girerek eksiklerini görüp telafi etme yoluna gitmektedirler.

Okulumuzda İngilizce birinci yabancı dil olarak okutulmaktadır. Bunun yanında her bir öğrencinin ikinci yabancı dili bulunmaktadır. İkinci yabancı diller Alman ve Fransızca'dır. Bir öğrenci ikinci yabancı dilden ya Almanca ya Fransızca'dan birisini seçmek zorundadır.